Murat Aydın ve ekibince yönetilen Beykoz Belediyesi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisine geçti.

Başkan seçilen Alaattin Köseler, seçimden 2.5 ay sonra devraldığı borçları ve ilçe nüfusuna oranlayarak kişi başına borç miktarını pankart yaptırarak belediye binasına astırdı.

Köseler11

Asılan pankarta göre, 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla belediyenin toplam borcu 1 milyar 750 milyon 515 bin 898 lira 64 kuruş, BEYTAŞ borçları 428 milyon 837 bin 399 lira 75 kuruş, BEYYAP, İktisadi ve Sosyal işletmeler ile Beykoz Belediye Spor kulübünün borçlarıyla birlikte toplam borç 3 milyar 561 milyon lira olarak açıklandı.

Öte yandan pankartta 21 Aralık 2023 itibarıyla belediyenin toplam borcuna da yer verildi. Buna göre 1 milyar 523 milyon 154 bin 546 lira 88 kuruş olduğu görüldü.

Beykoz Belediyesi'nin yeni yönetime devredildikten sonra yeni borçlanmaya gitmediği, 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla 1 milyar 146 milyon 839 bin 847 lira 37 kuruş faiz borcu olduğu toplam borcunun 3 milyar 561 milyon lira olduğu iddia edildi. 

Belediye kaynakları devir teslimin ardından yüklü miktarda faiz ve borç ödemesi yapıldığını dile getirdi.

MURAT AYDIN: “CEVAP VERMEZSENİZ YALANCI VE MÜFTERİSİNİZ”

Önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “24 saat içinde bu hayali borç kalemlerinin resmi evraklarını yayınlamazsanız ve aşağıdaki sorulara yanıt vermezseniz yalancı ve müfterisiniz.” dedi.

Murat Aydın, şu şekilde açıklama yaptı:

“Yeni yönetime sesleniyorum: Yönetim sizde. 24 saat içinde bu hayali borç kalemlerinin resmi evraklarını yayınlamazsanız ve aşağıdaki sorulara yanıt vermezseniz yalancı ve müfterisiniz.

1) Listenin sonunda 1.1 milyar TL’lik uydurulmuş bir gecikme faizi bulunmaktadır. Bu faiz hangi borç kalemlerine aittir? Bu borç ne zaman tahakkuk etmiştir? Bu borçla ilgili belediyeye gönderilmiş ödeme emirleri nerededir?

2) Beytaş’ın borçları belediye borç kalemi içindedir. Belediye Beytaş’a borcunu ödediği zaman hesap sıfırlanacaktır. Böyle olduğu halde bu borç neden iki defa hesaplanmıştır?

3) İktisadi ve Sosyal İşletme diye ayrı bir tüzel kişilik yoktur. Bütçe İçi İşletme, görevimizi devrene kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı bir şefliktir ve borçları belediye borçları içinde yer almaktadır. Böyle olduğu halde bu borç neden iki defa hesaplanmıştır?

4) Görevi devrettiğimiz anda hiçbir personele tazminat borcumuz bulunmamaktadır. Listede yayımlanan kıdem tazminatı borçları nereden çıkmıştır? Bu tazminatların ödeme emri hangi tarihte Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Beytaş’a gönderilmiştir?

5) Belediye aleyhine açılmış davalardan doğduğu iddia edilen hayal mahsulü 404 milyon TL nereden çıkmıştır? Tazminata hükmedilmiş ve borç oluşmuş dava dosyaları nerededir? Bunlar hangi davalardır?

Güneş balçıkla sıvanmaz. Sizi 24 saat içinde, yaklaşık 1.1 milyar TL toplam borcu 3.5 milyar TL olarak göstermeye çalışan tüm bu hayali borç kalemlerinin belgelerini yayınlamaya çağırıyorum. Aksi halde ilelebet yalancı ve müfteri olarak anılacaksınız.

Biz gerçekleri biliyoruz da, bu algı oyunlarının, üstelik bayram arifesinde insanları yalanlarla oyalamanın amacı ne?

Bu algı oyunlarıyla Beykoz’a ve belediye emekçilerine iki ayrı mesaj veriliyor:

1) Beykoz’a “Bizden beş sene boyunca hizmet beklemeyin. Bakın borçlarla uğraşıyoruz” diyorlar.

2) İşçi ve memurlara “Size seçim kampanyası döneminde bol keseden söz verdik ama bizden zam beklemeyin. Bakın borçlarla uğraşıyoruz” diyorlar.

Ne diyelim? Yalan, korkunun tortusudur.”

M Aydın

Editör: Haber Merkezi