Görüşmede Beykoz ve Gansu arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.
Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler ile bir araya gelen Çin Gansu Heyeti, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Beykoz Belediyesi’ndeki buluşmada Başkan Yardımcıları Taner Aksu, Bilgehan Murat Miniç, Fidan Gül, Müfit Yetkin ile karşılıklı heyetler de yer aldı.
Gansu ile Beykoz’u tanıtan sunumların yapıldığı toplantıda, özellikle tarımsal faaliyetler konusunda işbirliği yapılabileceği vurgulandı. Gansu Eyaleti Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkanı Sheng Yunfeng, Türkiye ile Çin’in ticari anlamda iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, “Gansu eyaletimiz hem Çin’in çok önemli tarihi alanlarından, hem de İpekyolu’nun en önemli noktasıdır. Tarım, teknoloji ve endüstri anlamında oldukça zengin ve önemli bir konumdayız. İstanbul ve Beykoz ile ticari anlamda daha ileri ilişkiler kuracağımıza inanıyorum” dedi.
Çin hükümetinin ticari anlamda zor olan yolları ve kapıları gevşettiğini ifade eden daha Sheng Yunfeng; tarımsal ve tıbbi bitkiler ile medikal ve teknolojik ürünler alanında işbirliği yapabileceklerini söyledi.
Köseler: “Beykoz’un Kapılarını Dünyaya Açmak İstiyoruz”
Çin heyetine Beykoz'a gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle teşekkür eden Başkan Alaattin Köseler, “Beykoz'un kapılarını dünyaya açmak için karşılıklı hoşgörü ve kardeşliği geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla birçok ülkeyle dostluk köprüleri kurmaktayız. Şimdi köprünün bir ayağını da Çin'de inşa etmeye karar verdik” dedi.
Çin’in oldukça büyük bir medeniyet ve ekonomik güç olduğuna dikkat çeken Köseler, tarımsal ve doğal kaynaklar açısından zengin Gansu şehrinin bu medeniyetin Beykoz’da tanıtımı için fırsat oluşturduğunu söyledi.
Beykoz Belediyesi’nin üreticilere sunduğu alım garantili tarım sistemini ve fide desteklerini anlatan Köseler, “Tarımsal alanda ve medikal bitki üretimi konusunda ortak projelerin geliştirilebileceğini düşünmekteyim. Her iki şehrin tarihi İpekyolu üzerinde olması, ekonomik ve kültürel etkileşimlerin gelecekte çeşitlenerek devam etmesi için bizlere bir fırsat tanımaktadır” diye konuştu.